Selecteer een pagina

MAES Energy & Mobility en XXImo hebben de handen ineen geslagen. In 2018 kwam MAES met de nieuwe mobiliteitskaart. Met deze mobiliteitspas kunnen zakelijke reizigers onderweg tanken, opladen en parkeren, maar ook een taxi huren. De nieuwe MAES Mobility Card is in heel Europa te gebruiken.

 

 

 

1. De mobiliteitspas van de BENELUX

Het familiebedrijf MAES is specialist op het gebied van energie en mobiliteit. Via meer dan 750 tankstations kan de mobiliteitskaart inmiddels gebruikt worden. Dit moeten er binnenkort meer dan 1.400 worden in de BENELUX. Ook bij de 125 tankstations van MAES zelf kunt u de kaart al gebruiken.

MAES focust zich met de nieuwe divisie in het bedrijf volledig op mobiliteit. Hierbij houdt het familiebedrijf rekening met alle facetten om mobiliteit heen.

 

1.1 Uber afrekenen met de mobiliteitskaart van MAES

Zakelijke reizigers kunnen de mobiliteitspas gebruiken voor het tanken of opladen, voor parkeren of voor een Uber of eCab in Brussel. Daarnaast kan de mobiliteitskaart ook worden gehanteerd voor tickets van de NMBS of De Lijn.

De mobiliteitskaart levert ook een groot voordeel op voor u als ondernemer en voor bedrijven. Een bedrijf of ondernemer kan namelijk zelf instellen waarvoor een MAES Mobility Card voor gebruikt kan worden. Zo kunnen functies als tanken of opladen worden ingeschakeld. Het gebruik van een Uber kan een bedrijf dan juist weer blokkeren. 

 

1.2. Administratieve rompslomp is verleden tijd

Verder komen alle gemaakte kosten met de mobiliteitspas op één overzichtelijk factuur te staan. Het sparen en invoeren van aparte bonnetjes is hiermee verleden tijd. Op één factuur vindt u het verbruik, de btw en de totale kosten.

 

Alle gemaakte kosten met de mobiliteitspas komen op één overzichtelijk factuur te staan

 

2. XXIMO en MAES werken samen aan mobiliteitspas

De MAES Mobility Card is ontwikkelt in samenwerking met XXImo, een digitaal platform om zakenreizen te plannen, beheren en betalen. Net als MAES zet XXImo zich in voor het verbeteren van de mobiliteit.

XXImo is inventief als het gaat om het betalen van parkeerkosten, het tanken en factureren en het delen van vervoer. Daarnaast kunnen gebruikers van XXImo snel een taxi, vlucht, hotel of vergaderruimte boeken.

 

3. Mobiliteitskaart in combinatie met de Milo app

Onderdeel van XXImo is ook de Milo app (App-store / Google Play Store). Deze app heeft het bedrijf beschikbaar gesteld aan gebruikers van de MAES mobiliteitskaart. De app optimaliseert reizen voor gebruikers. Hierbij houdt de app rekening met de agenda van de gebruiker, de voorkeuren en de actuele situatie op de weg.

Staat er een file dan adviseert de app om een andere route te nemen, om de trein te nemen als dat sneller is of om eerder te vertrekken. Is er een ongeluk gebeurt? De Milo app geeft u een alternatieve route.

De app geeft dus niet slechts de snelste of kortste route. Wanneer een ander vervoersmiddel sneller is dan de auto, zal de Milo app dat duidelijk maken.

 

4. All-round Mobiliteitskaart is de wens van de klant

De mobiliteitskaart van MAES is dus niet alleen een kaart te gebruiken voor tanken en opladen. De kaart verlicht de administratie van een bedrijf. Daarnaast helpt de Milo app, onderdeel van het mobiliteitsplatform, u om uw reis zodanig te optimaliseren dat u op tijd bij de klant komt.

Op deze manier richt MAES zich op de behoeftes van de klant. De tijd van een tankkaart enkel voor het tanken is alweer voorbij. De zakelijke reiziger wenst meer, omdat er ook meer mogelijk is. MAES ziet deze ontwikkeling en speelt hierop in.

 

De Milo app optimaliseert uw reis zodat u op tijd bij de klant komt

 

5. Mobiliteitskaart niet de enige ontwikkeling bij MAES

MAES is dus specialist op het gebied van energie en mobiliteit. De mobiliteitspas van MAES is daarvan een groot voorbeeld. Maar het familiebedrijf doet meer. Zo speelt MAES ook in op de behoefte van de elektrische rijder.

Het bedrijf ziet dat er te weinig oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn en besluit daarom om meer laadpalen te installeren bij tankstations van MAES. Zo is het Esso-tankstation in Aartselaar onlangs uitgebreid met de eerste laadpaal. Meerdere laadpalen zullen volgen.

 

5.1 MAES BlueDiesel: brandstof op frituurvet

Meer laadpalen moet de mobiliteit op het gebied van elektrisch rijden verbeteren. Maar daarnaast zullen veel mensen op de traditionele brandstoffen blijven rijden. MAES introduceert daarom MAES BlueDiesel.

BlueDiesel is tweede generatie biobrandstof gemaakt van afvalstoffen zoals bijvoorbeeld frituurvet. Deze Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) reduceert de uitstoot van CO2 met maar liefst 89 procent. Verder zorgt deze biobrandstof voor 33 procent minder fijnstof.

U kunt BlueDiesel bij MAES tankstations herkennen aan de afkorting CNG, Compressed Natural Gas.

 

BlueDiesel is tweede generatie biobrandstof gemaakt van afvalstoffen zoals bijvoorbeeld frituurvet

 

6. De mobiliteitskaart, laadpalen en BlueDiesel van MAES

MAES, specialist op het gebied van energie en mobiliteit streeft naar verbetering voor de klant. Met de mobiliteitskaart, meer laadpalen en MAES BlueDiesel zet het familiebedrijf flinke stappen.

Het zal de komende jaren dan ook niet stil zitten om de vernieuwde technieken en opgedane kennis te gebruiken voor nieuwe initiatieven. Weet u al wat de volgende ontwikkeling zal zijn?

 

 • Paskosten €2,95 per maand en eenmalig €17,50
 • Tanken bij +600 Belgische tankstations
 • Pompprijs is leidend
 • Betalen van Openbaar Vervoer, parkeren, taxi en nog meer
 • Maandelijks één btw-factuur, geen gedoe met bonnetjes

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld

 
Maes mobiliteitskaart

 

 • Tanken in Europa bij 28.000 Visa tankstations (+ €1 / maand)
 • Gebruik in de carwash (aangeslotene op het Visa netwerk)
 • Parkeren: 400+ locaties o.a. bij
  Q-park, Interparking, Apcoa, Vinci, B-parking en vliegvelden 
 • Straatparkeren bij Parkmobile  (in 160 plaatsen): €0,27/transactie via Milo App
 • OV gebruiken in geheel België: trein, bus, tram en metro (+€1,50 / maand)
 • Taxi bestellen en afrekenen bij Uber, uGo, ecab, myTaxi (€0,25 / transactie)
 • Maandelijks opzegbaar

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 
Maes mobiliteitskaart

 

 • Opladen elektrische- en hybride auto’s bij o.a. Blue Corner, EV-Box, The New Motion. (+€3 euro/maand)
 • Afrekenen bij Visa aangeslotene (winkels, garages ed) als krediet kaart (+0,75 € per maand)
 • Beheerderstool en locatie vinder, met gratis Milo App
 • Meest veelzijdige en goedkoopste mobiliteitskaart 

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 
Maes mobiliteitskaart