Selecteer een pagina

Een betaal app van Q8 en Bancontact maakt het sinds dit jaar mogelijk om vanuit de auto uw tankbeurt te betalen. Middels de Q8 Smiles-app kunt u eenvoudig en zonder pinpas de kosten voor de getankte brandstof betalen. Daarnaast biedt de app nog andere voordelen.

 

 

 

Q8 heeft het grootste tankstation netwerk van België. Door middel van meer dan 540 tankstations wordt brandstof aangeboden. Daarnaast focust het bedrijf zich op de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals laadpalen voor elektrische auto’s.

 

1. Cash verdwijnt van het toneel

De afgelopen jaren heeft Q8 een verschuiving gezien bij de manier van betalen. Steeds minder consumenten betalen een tankbeurt met contanten. De zakelijke rijder betaalt in de regel met een plastic kaart in verband met de verantwoording van de tankkosten. 

Toch betaalt 18 procent nog met brief- en muntgeld en 82 procent verkiest liever een bankkaart of tankkaart te gebruiken. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat Q8 op zoek is gegaan naar innovatieve ontwikkelingen om de klant hierin tegemoet te komen. 

 

2. Wens voor betaal app groeit

Kaartbetalingen hebben dus de overhand, maar ook mobiel betalen wordt steeds populairder.

De Belgische bevolking lijkt deze nieuwe manier van betalen prettig te vinden. Bancontact zag het aantal mobiele betalingen in de afgelopen jaren een vlucht nemen.

In 2018 werden meer dan 34 miljoen transacties met de mobiel voldaan. Dit is ruim twee keer zoveel als in het jaar daarvoor en maar liefst 14 keer meer ten opzichte van 2016.

 

3. Nieuwe betaal app is live

Dit is ook de reden waarom Bancontact Payconiq Company en Q8 elkaar de hand hebben geschud. Gezamenlijk hebben de bedrijven ervoor gezorgd dat de consument tegenwoordig met een mobiele betaal app kan betalen.

Daarbij maakt het geen verschil of het particuliere klanten of bedrijfsklanten betreft. Alle ruim 2,5 miljoen klanten van Q8 kunnen genieten van deze nieuwe manier van betalen.

Dit betekent dat ook fleet-klanten van Q8 via de betaal app kunnen afrekenen. Hiervoor dient u de Q8 Liberty Card die u hieronder kunt aanvragen, toe te voegen in de app.

 

4. Hoe werkt de nieuwe betaal app?

In de inleiding kwam de naam van de nieuwe betaal app, de Q8 smiles app al even voorbij. De app is te downloaden in de App-Store en in de Google-Play store. De betaal app is dus te gebruiken op zowel Apple als Android toestellen.

Zodra u de app gedownload heeft, dient u zich te registreren. Vul hiervoor de benodigde gegevens in. Bent u geregistreerd dan kunt u gaan tanken. U kiest voor de optie ‘betalen’, vult het nummer van de pomp in en tanken maar.

De betaling voert u vervolgens uit in een Bancontact-omgeving. U doet er goed aan de Payconiq by Bancontact-app te downloaden (iOS of Android). Zodra u een betaling start vanuit de Q8 smiles-app wordt u naar deze app geleidt waar u de betaling gemakkelijk kunt voldoen.

 

5. Voordelen van de Q8 smiles-app

Naast betalen zitten er nog een aantal andere functionaliteiten in de betaal app van Q8. Zo kunt u sparen voor ‘smiles’. Per liter brandstof die u tankt of per euro die u uitgeeft in de Delhaize Shop & Go shops spaar u één smile.

De smiles kunt u vervolgens weer inruilen voor kortingen op een tankbeurt, in de shop of bij een van de Q8 smile-partners, zoals H&M, Ici Paris XL of de Mediamarkt.

Naast het sparen van smiles, vindt u via de betaal app ook gemakkelijk het dichtstbijzijnde tankstation van Q8.

Kortom, de nieuwe samenwerking tussen Q8 en Bancontact Payconiq Company maakt het voor de klant nog gemakkelijker om een tankbeurt af te rekenen.

 • Gratis tankkaart (geen maandelijkse of andere kaartkosten)
 • Competitieve pompkortingen van 9 cent per liter
 • Geen borg (afhankelijk van de credit check)
 • Grootste netwerk van België met meer dan 510 tankstations 
 • Benelux tankkaart met toegang tot +2000 tankstations
 • Betaling via 2 wekelijkse btw factuur met domiciliering 
 • Bewaren btw bonnetjes niet meer nodig

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld

Q8 Liberty Tankkaart

 • Geen contract en direct opzegbaar
 • Tanken in Benelux met in Nederland
 • Geen transactiekosten per tankbeurt, u krijgt steeds de voordeligste prijs
 • Incl. klantenportaal voor het wagenparkbeheer
 • Geschikt voor eenmanszaken, vrije beroepen en grote ondernemingen

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 
Q8 Liberty Tankkaart

 

 • De kortingen gelden op de officiële brandstofprijs
 • Alle tankstations staan in de Q8 App (Android en Apple)
 • Lokale klantendienst

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 
Q8 Liberty Tankkaart