+31 6 2370 3555 info@tankkaart-aanvragen.be
Selecteer een pagina

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Ook ondernemers kiezen steeds vaker voor een elektrische wagen, bijvoorbeeld een Tesla. En toch twijfelen veel mensen nog over de aanschaf van een elektrische auto. Dat heeft alles te maken met ‘range anxiety’. Maar is dat wel terecht?

 

 

 

1. Bereik is reden van twijfel om elektrisch te gaan rijden 

Vanaf het begin van de elektrische auto is het een onderwerp waar veel over wordt gesproken: het bereik. De eerste elektrische auto’s hadden een dermate klein bereik dat een elektrische auto veel stress opleverde.

Maar ook nu nog, nu we jaren verder zijn in het ontwikkelproces is die stress nog niet verdwenen. En dat terwijl de elektrische auto’s tegenwoordig een accu met een flink bereik hebben. Daarbij komt dat er steeds meer laadpalen bijkomen in België.

 

2. Genoeg oplaadpunten in België

Is die stress terecht? Of maken we ons druk terwijl dat helemaal niet nodig is? Dat laatste lijkt het geval. Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat de elektrische auto voldoende is opgeladen voordat u er de weg mee op gaat.

Maar dat moet geen probleem zijn in België. Het aantal oplaadpunten loopt gestaag op. Zo moeten er tegen 2020 in Vlaanderen alleen al 5.000 oplaadpunten zijn. In elke gemeente minimaal één. Elektrisch rijden wordt daarmee steeds aantrekkelijker, ook voor de zakelijke rijder.

 

Tegen 2020 moeten er in Vlaanderen alleen al 5.000 oplaadpunten zijn. In elke gemeente minimaal één.

 

3. Tips om stressvrij elektrisch te rijden

Naast het steeds groter worden van het bereik van de accu en het toenemende aantal laadpunten wil ik u ook een aantal tips geven zodat u stressvrij de weg op kunt.

De belangrijkste tip is om vooraf goed uw reis te plannen. Op die manier sluit u zoveel mogelijke verrassingen uit.

 

3.1 Pas uw rijstijl aan

De meest logische tip die ik u kan geven is: pas uw rijstijl aan. Door rustig te rijden, gaat de batterij langer mee. Hiermee vertel ik u overigens niets nieuws. Ook voor benzine- en dieselauto’s geldt dat een rustige rijstijl het verbruik van brandstof vermindert.

 

Door rustig te rijden, gaat de batterij langer mee.

 

3.2 Controleer de bandenspanning

De juiste bandenspanning zorgt voor een grotere range. Het is verstandig om maandelijks de bandenspanning te controleren. Weet u niet wat de juiste bandenspanning voor uw wagen is? Ga dan eens langs de garage om dit na te vragen.

De geadviseerde bandenspanning staat ook vermeld in het instructieboekje van de auto.

 

3.3 Probeer hoogteverschillen te vermijden

Het is niet altijd mogelijk, maar als u de kans heeft is het raadzaam om hellingen te vermijden. Elektrisch rijden over vlakke wegen vergt minder energie van de accu, waardoor het bereik op een volle accu vergroot wordt.

 

3.4 Houd rekening met extreme warmte

De accu van een elektrische auto houdt van en frisse omgeving. Dat betekent dat de prestaties van de accu beter zijn op koele dagen dan op extreem warme dagen. Houd daar rekening mee in de planning van uw route.

Check vooraf waar eventuele oplaadpunten op de route zich bevinden. Zo voorkomt u dat het op warme dagen u het zweet uitbreekt vanwege een lege accu.

 

4. Elektrisch rijden door de stad is zeer efficiënt

Tot slot nog een weetje dat u wellicht wat meer rust geeft. Wist u namelijk dat de accu in uw elektrische auto energie produceert wanneer u remt?

Dat betekent dat iedere keer als u op een rotonde, afslag, kruispunt of verkeerslicht af rijdt, de batterij zich weer een beetje oplaadt. Dat maakt het rijden door de stedelijke gebieden efficiënt.

 

Wist u dat de accu in uw elektrische auto energie produceert wanneer u remt?

 

5. Range anxiety niet nodig bij elektrisch rijden

De term ‘range anxiety’ lijkt dus eentje die op z’n retour is. De komst van steeds meer oplaadpunten en de verbetering van de accu maakt dat elektrisch rijden steeds aantrekkelijker wordt.

U kunt dus rustig achter het stuur van uw elektrische bolide kruipen. Zorgen maken over het bereik van de accu is iets dat we langzaam achter ons kunnen laten.

De verwachting is dat elektrisch rijden in de toekomst steeds aangenamer en ontspannender wordt.

 

6. Zakelijk elektrisch rijden steeds comfortabeler met E-Flux

Voor de zakelijke rijder wordt elektrisch rijden ook steeds comfortabeler gemaakt. Naast de groei van het aantal oplaadpunten wordt ook in het gebruikersgemak voorzien. De E-Flux laadpas is daar een voorbeeld van. Met deze laadpas kunt u bij bijna alle oplaadpunten terecht. 

Daarnaast krijgt u maandelijks een factuur met daarop alle oplaadbeurten op een rij. Bonnetjes bewaren is dus niet meer nodig. Erg handig voor de administratie. 

Bekijk hier de mogelijkheden van de E-Flux laadpas. 

 

 • Paskosten €2,44 per maand,  geen eenmalig kosten via onze site
 • Dekking van 100% in België en 98% in de Benelux van publieke laadpalen,
 • Snelladen bij Allego en Fastned 
 • Geen (standaard) borg betaling
 • Geen opslag- of transactiekosten per oplaadbeurt
 • Maandelijks één btw-factuur met de laadkosten, geen gedoe met bonnetjes

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld

 
e-flux-laadpas

 

 • Opladen in Benelux, Frank, Duitsland, Zwitserland  en Italie  (totaal >40.000 laadpunten)
 • (Semi) publieke laadpalen in steden, dorpen, parkeergarages, bedrijventerreinen, vliegvelden
 • Géén lastige credit check die uw aanvraag in de weg staat
 • Contractduur 1 jaar, daarna maandelijks opzegbaar
 • Beheerders tool voor het wagenpark (vennootschap)

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 
e-flux-laadpas

 

 • Keuze uit een laadpas of sleutelhanger
 • e-Flux app voor navigatie naar dichtstbijzijnde oplaadpunt
 • 24/7 support voor laadproblemen
 • Geschikt voor elektrische of hybride auto’s
 • Geen pechhulp mogelijkheden
 • Geen mogelijkheid om tol en parkeergarage te betalen

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 
e-flux-laadpas