Selecteer een pagina

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Ook ondernemers kiezen steeds vaker voor een elektrische wagen, bijvoorbeeld een Tesla. En toch twijfelen veel mensen nog over de aanschaf van een elektrische auto. Dat heeft alles te maken met ‘range anxiety’. Maar is dat wel terecht?

1. Bereik is reden van twijfel om elektrisch te gaan rijden 

Vanaf het begin van de elektrische auto is het een onderwerp waar veel over wordt gesproken: het bereik. De eerste elektrische auto’s hadden een dermate klein bereik dat een elektrische auto veel stress opleverde.

Maar ook nu nog, nu we jaren verder zijn in het ontwikkelproces is die stress nog niet verdwenen. En dat terwijl de elektrische auto’s tegenwoordig een accu met een flink bereik hebben. Daarbij komt dat er steeds meer laadpalen bijkomen in België.

2. Genoeg oplaadpunten in België

Is die stress terecht? Of maken we ons druk terwijl dat helemaal niet nodig is? Dat laatste lijkt het geval. Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat de elektrische auto voldoende is opgeladen voordat u er de weg mee op gaat.

Maar dat moet geen probleem zijn in België. Het aantal oplaadpunten loopt gestaag op. Zo waren er eind  2022 in Vlaanderen alleen al ruim publieke 7500 oplaadpunten. In elke gemeente minimaal één. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal laadpunten met 28%.Elektrisch rijden wordt daarmee steeds aantrekkelijker, ook voor de zakelijke rijder.

Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal laadpunten met 28%. 

3. Tips om stressvrij elektrisch te rijden

Naast het steeds groter worden van het bereik van de accu en het toenemende aantal laadpunten wil ik u ook een aantal tips geven zodat u stressvrij de weg op kunt.

De belangrijkste tip is om vooraf goed uw reis te plannen. Op die manier sluit u zoveel mogelijke verrassingen uit.

3.1 Pas uw rijstijl aan

Het is een open deur en de meest logische tip die ik u kan geven is: pas uw rijstijl aan. Door rustig te rijden, gaat de batterij langer mee. Hiermee vertel ik u overigens niets nieuws. Ook voor benzine- en dieselauto’s geldt dat een rustige rijstijl het verbruik van brandstof vermindert.

Door rustig te rijden, gaat de batterij langer mee.

3.2 Controleer de bandenspanning van uw auto

De juiste bandenspanning zorgt voor een grotere range. Het is verstandig om maandelijks de bandenspanning te controleren. Weet u niet wat de juiste bandenspanning voor uw wagen is? Ga dan eens langs de garage om dit na te vragen.

De geadviseerde bandenspanning staat ook vermeld in het instructieboekje van de auto.

3.3 Probeer hoogteverschillen te vermijden

Het is niet altijd mogelijk, maar als u de kans heeft is het raadzaam om hellingen te vermijden. Elektrisch rijden over vlakke wegen vergt minder energie van de accu, waardoor het bereik op een volle accu vergroot wordt.

3.4 Houd rekening met extreme warmte

De accu van een elektrische auto houdt van en frisse omgeving. Dat betekent dat de prestaties van de accu beter zijn op koele dagen dan op extreem warme dagen. Houd daar rekening mee in de planning van uw route.

Check vooraf waar eventuele oplaadpunten op de route zich bevinden. Zo voorkomt u dat het op warme dagen u het zweet uitbreekt vanwege een lege accu.

4. Elektrisch rijden door de stad is zeer efficiënt

Tot slot nog een weetje dat u wellicht wat meer rust geeft. Wist u namelijk dat de accu in uw elektrische auto energie produceert wanneer u remt?

Dat betekent dat iedere keer als u op een rotonde, afslag, kruispunt of verkeerslicht af rijdt, de batterij zich weer een beetje oplaadt. Dat maakt het rijden door de stedelijke gebieden efficiënt.

Wist u dat de accu in uw elektrische auto energie produceert wanneer u remt?

5. Range anxiety is niet nodig bij elektrisch rijden

De term ‘range anxiety’ lijkt dus eentje die op z’n retour is. De komst van steeds meer oplaadpunten en de verbetering van de accu maakt dat elektrisch rijden steeds aantrekkelijker wordt.

U kunt dus rustig achter het stuur van uw elektrische bolide kruipen. Zorgen maken over het bereik van de accu is iets dat we langzaam achter ons kunnen laten.

De verwachting is dat elektrisch rijden in de toekomst steeds aangenamer en ontspannender wordt.

6. Zakelijk elektrisch rijden met FleetOne Rev laadpas

Voor de zakelijke rijder wordt elektrisch rijden ook steeds comfortabeler gemaakt. Naast de groei van het aantal oplaadpunten wordt ook in het gebruikersgemak voorzien. De FleetOne Rev laadpas is daar een voorbeeld van. Met deze laadpas kunt u bij bijna alle oplaadpunten terecht. 

Daarnaast krijgt u maandelijks een factuur met daarop alle oplaadbeurten op een rij. Bonnetjes bewaren is dus niet meer nodig. Erg handig voor de administratie. 

 

 • Geen maandelijkse paskosten.
 • U betaalt alleen het laadtarief
 • Te gebruiken op vrijwel alle publieke laadpunten
 • Aanvragen via deze site: geen aanvraag of eenmalig kosten
 • Geen borg en transactiekosten
 • Eén btw-factuur per 2 weken, geen gedoe met bonnetjes

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld

Fleetone REV laadpas

 

 • Opladen in Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italie
 • Dekking: 200.000+ laadpunten (steden, dorpen, parkeergarages, vliegvelden) enz
 • Geschikt voor alle PHEV en EV (auto en bestelwagen)
 • Maandelijks opzegbaar

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

Fleetone REV laadpas

 

 • Android of iOS FleetOne REV app voor navigatie naar dichtstbijzijnde oplaadpunt
 • 24/7 support bij laadproblemen
 • Facturatie voldoet aan btw richtlijn en is fiscusproof
 • Online Bekeer en downloaden van rapport en facturen 

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 

Fleetone REV laadpas