Selecteer een pagina

Zoekt u een fors lagere administratielast? Neem een de beste tankkaart voor de eenmanszaak en bespaar tijd, geld en ontvang gegarandeerd je btw terug als eigenaar van de eenmanszaak.

 

1. Een tankkaart voor de eenmanszaak, wat betekent dat?

De gebruikers van zakelijke tankkaarten zijn een brede groep. In dit artikel worden de voordelen uitgelegd voor de meest snelgroeiende groep ondernemers in België: de Zelfstandige, Freelancer of Flexwerker. Specifiek voor deze doelgroep zijn er voordelen om een zakelijke tankkaart te hebben, vandaar dat er dan gesproken wordt over een tankkaart voor de eenmanszaak.

 

1.1 Ruim 1 miljoen zelfstandige

In Nederland zijn maar liefst 1 miljoen zzp’ers werkzaam. Dit zijn full-time ondernemers. Als de part-time ondernemers worden meegeteld, dan is het aantal fors hoger. Ondanks corona groeit het aantal zzp’ers weer volgens het onderzoek van het KvK. Daarnaast heeft het CBS onderzocht in welke sectoren deze ondernemers actief zijn. Ruim 266.000 zzp’ers zijn werkzaam in de specialistische zakelijke dienstverlening.

De bouw is ook een grote groep, deze sector staat op de tweede plaats met bijna 120.000 ondernemers. Op de derde plaats staat de sector gezondheids- en welzijnszorg waarin 85.000 hardwerkende ondernemers actief zijn.

1.2 Afromen door de staat

In België groeit het aantal zelfstandige 20 procent sneller dan in Nederland tot ruim 200.000 volgens het laatste rapport van de SERV. Dat heeft te maken dat werken in loondienst betekent veel belasting betalen. België is wereldkampioen afromen van loonkosten – goed voor  de schatkist – met name voor alleenstaanden en tweeverdieners zonder kinderen!’. Daarom stappen velen over naar de status van zelfstandige (of schijnzelfstandige).

De ene ondernemer is de andere niet, maar ze maken allemaal kilometers voor hun bedrijf, omdat ze flexibel inzetbaar zijn.

 

2. Twee grootste voordelen voor de tankende zelfstandige

Bent u een ondernemer die veel op de weg zit en daardoor regelmatig tankstations bezoekt?

Goedkoop tanken en veel eenvoudiger btw aangifte door de maandelijkse verzamelfactuur zijn de twee grootste voordelen van een tankkaart voor de eenmanszaak.

We laten dat zien aan de hand van twee tankkaarten die veel door freelancers wordt aangevraagd.

 

Voordelen van tankkaart voor de eenmanszaak: vaak goedkoop tanken en veel eenvoudiger btw aangifte doen

 

 

2.1 Maar er zijn meer voordelen!

Met een tankkaart voor de eenmanszaak besteed u veel minder tijd aan de tankadministratie en kan u het verzamelen van tankbonnen per direct stoppen. Tenslotte nog een voordeel: de extra diensten die met sommige tankkaarten betaald kan worden.

Zo kan bijvoorbeeld met de MAES Mobility pas afgerekend worden in de autowasstraat (carwash), de parkeergarages van Q-park en kan je reizen met het Openbaar Vervoer. Voor al deze diensten worden geen transactiekosten in rekening gebracht.

Het nadeel van deze universele mobility card is dat ze enkele euro’s per maand kost.

Heeft u die diensten allemaal niet nodig, dan is de Q8 Liberty tankkaart een (gratis!) alternatief. Een merken tankkaart zonder poespas, maar wel een pas waar u kan tanken voor een van de laagste prijzen bij 500+ stations in de brandstof markt. Een tweede gratis tankkaart is FleetPass (zie onder), een hybride tankkaart waarmee bij meer dan 2000 tankstations in België mee afgerekend kan worden.

De brandstofprijzen zijn vastgesteld door de overheid, maar u betaalt altijd de pompprijs. Dat kan flink in uw voordeel zijn!

 

3. De beste tankkaart voor de eenmanszaak levert geld op!

Goedkoop tanken door het vergelijken van verschillende tankkaarten op deze site en daarna direct zo’n tankkaart aanvragen levert geld op. Want er zijn nog steeds ondernemers die de btw niet declareren bij de belastingdienst. Dit scheelt bij een tankbeurt bij een tankstation al snel zo’n €15.-

In dit geval verdient een zo’n tankkaart op jaarbasis zichzelf al binnen vier tankbeurten terug. Daarnaast is de bedrijfsadministratie van het tanken zeer tijdrovend.
U gaat van gemiddeld vijftig (snel zoekgeraakte) bonnetjes per jaar naar maandelijkse overzichtelijke facturen. Met deze factuur kan u eenvoudig de btw terugvorderen bij de btw aangifte.

 

 • Geen maandelijkse paskosten, ofwel gratis.
 • Altijd transparant: u betaalt de pompprijs
 • Hybride tankkaart: tanken en laden!
 • Uitgebreid landelijk netwerk van 2000+ tankstations
 • Aanvragen via deze site: geen aanvraag of eenmalig kosten
 • Geen borg en transactiekosten
 • Pompprijs is leidend
 • Tweewekelijks één btw-factuur, geen gedoe met bonnetjes

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld

FleetPass tankkaart voor Belgie

 

 • Tanken bij Avia, Cora, DCB, Esso, Gabriëls, G&V, Lukoil, Maes, Makro, Power, Octa+, Q8 en Texaco
 • Beheerderstool Velocity (online en native app)
 • Locatievinder E-Route (online en native app)
 • Geen minimum afname verplichting
 • Geschikt voor auto, bestelwagen en vrachtwagen
 • Maandelijks opzegbaar

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

FleetPass tankkaart voor Belgie

 

 • Tankkaart is met een beveiligd pincode en kan gekoppeld worden aan kenteken
 • Online beheer van account, facturen en uitgaven in Velocity
 • Ook geschikt voor elektrische of hybride auto’s
 • Facturatie voldoet aan btw richtlijn
 • Downloaden van rapport en facturen 

Direct Uw Kaart Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 

FleetPass tankkaart voor Belgie