Selecteer een pagina

De merkgebonden tankkaarten zijn vaak gebonden aan specifieke locaties om te tanken. Sommige van deze kaarten zijn onderscheidend door bijvoorbeeld goedkope brandstof of extra diensten. 

Maar u moet altijd tanken bij een bepaald merk om gebruik te kunnen maken van die tankpas. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk.

 

1. Concurrentie helpt!

Het is eigenlijk een van de sterke punten van de concurrentie tussen de aanbieders dat er meer diverse soorten tankkaarten zijn gekomen. Er zijn vandaag de dag passen beschikbaar die zich niet binden aan één specifiek brandstofmerk.

Ze willen mobiliteit en flexibiliteit aanbieden aan hun klanten. Een combinatie van een compleet aanbod en aantrekkelijke condities om te tanken, zorgen voor het succes van onder andere de Meas kaart en Q8 Liberty Card ten opzichte van andere kaarten van merk aanbieders. Goedkope brandstof is nu meer mogelijk en leidt tot slimmer te tanken.

 

2. Hoe is de brandstofprijs opgebouwd?

Het is mogelijk om LPG, diesel of benzine te tanken bij het tankstation. De accijnzen voor benzine en diesel zijn gelijk getrokken, waardoor de de brandstofprijs is een optelsom van:

  • Accijns,
  • Basisprijs, bestaande uit productie- en distributiekosten en marge voor de verkoper
  • Btw,

De overheid stelt ieder jaar de accijns vast en hier kan de brandstof aanbieder niets aan veranderen. Ook de btw staat vast.

Als u kijkt naar de totale prijs dan is de basisprijs (de brandstof zelf) 30 tot 38 procent van de totaalprijs, de accijns zijn 50 tot 58 procent en daarnaast is er nog 17 procent btw van het geheel. (De btw is natuurlijk 21 procent over de prijs zonder btw.

Elk jaar veranderen die accijnzen wel, omhoog om wel te verstaan.

 

De productiekosten en de marge bepalen voor gemiddeld 35% de totaalprijs. De rest is belasting.

 

 

3. Waarom is het goedkope brandstof?

Brandstof is in het algemeen helemaal niet goedkoop, dat weten wij ook.

Door echter slim te tanken bij de goedkopere tankstations is het mogelijk om minder geld uit te geven aan het tanken. Vooral voor werkgevers is het prettig om een tankkaart te geven aan hun medewerkers waar men een goedkope prijs garantie heeft bij het tanken.

Zo heeft Q8 Liberty Card een netwerk van ruim 540 tankstations in heel België en hier kunnen ze een forse korting geven op de landelijke adviesprijs. Zeker de onbemande automaten geven forse korting, waarvan de pompprijzen lokaal te vinden zijn.

 

3.1 Een garantie bij het tanken

Het slimme tanken en de prijs garantie op tanken zijn twee combinaties welke uitstekend samengaan. Het is een perfecte oplossing voor werkgevers om de brandstofkosten laag te houden en om centraal alles te factureren. 

 

4. Meten is weten: Tank niet te duur

Volgens ons eigen onderzoeken tanken meer dan 70 procent van alle organisaties in ons land nog te duur. Het komt door het gebrek aan kennis over de mogelijkheden om slimmer te tanken en om te kiezen voor goedkope brandstof.

Het besparingspotentieel is groot. In de regel is de besparing per volle tank al snel zes tot acht euro.

Wanneer men een wagenpark van honderd auto’s heeft is dit al bijna veertigduizend euro per maand wanneer men iedere week een volle tank tankt.

 

4.1 Er is meer!

Natuurlijk zijn er nog meer voordelen dan alleen goedkope brandstof te tanken. Het is ook een administratief gemak wanneer u voor een tankpas kiest. Zo is het mogelijk om per medewerker een pas aan te maken alleen voor het tanken. 

Bekijk de mogelijkheden voor de verschillende tankpassen door deze op onze homepage te bekijken. Het aanvragen is snel gebeurd, zodat u direct van de voordelen kan profiteren.